Elokuun blogireformi

(Muokattu ja erotettu Vastakkainasettelusta yhteyteen -artikkelista 3.8.2014)

Vastakkainasettelusta yhteyteen teki minuun suuren vaikutuksen. Omalla laillaan se oli minulle (luterilaisittain ilmaistuna) sekä lakia että evankeliumia. Evankeliumia eli hyviä uutisia siksi, että luterilaiset ja katolilaiset ovat päässeet niin lähelle toisiaan. Lakia siksi, että se osoitti myös omat syntini.

Olen itsekin syyllistynyt sellaiseen kahdeksannen käskyn rikkomiseen, josta yllä mainittiin. Olen myös syyllistynyt turhaan polemiikkiin ja vastakkainasettelun korostamiseen. Olen jo pitkään kokenut blogin vanhat sivut (eli oikealla näkyvät perusartikkelit sakramenteista, pelastusopista, Mariasta, jne.) ongelmallisiksi: lue ajatteluni ja blogin kehityksestä tästä ja tästä artikkelista vuosilta 2011 ja 2012.

Olen jo jonkin aikaa haudutellut ajatusta blogin perusteellisesta reformista (ei sentään reformaatiosta), ja nyt alkaa olla sen aika. En ole vielä aivan varma, miltä se tulee näyttämään. Saatan poistaa tiettyjä sivuja näkyvistä, saatan muokata niitä tai kirjoittaa ne uudestaan, tai saatan siirtää ne tavallisiksi artikkeleiksi arkistoihin, josta niitä voisi lukea historiallisen intressin (ja toki osittain hyödyllisen sisällön) vuoksi. Toiveita saa esittää, mutta kaiken varalta kehotan halukkaita copypastaamaan koneelleen sen, mitä ei halua menettää.

Blogireformi on tarkoitus toteuttaa elokuun aikana. Johtavina ideoina ovat suurempi akateeminen uskottavuus, teologinen pätevyys ja ekumeeninen avoimuus. Artikkelien poistamisen tai muokkaamisen lisäksi kategoriat menevät mitä todennäköisimmin uusiksi. Toisaalta pyrin myös uudistamaan blogin vetovoimaa ja mainontaa mm. sosiaalisessa mediassa niin, että lukijamäärät lähtisivät selvään nousuun.

Lopuksi palaan vielä VY-asiakirjaan. En vielä tiedä, olenko syksyllä tai ensi vuonna Suomessa, mutta jos olen, haluaisin puhua asiakirjan tematiikasta suomalaisille yleisöille. Jos ei ensi vuonna niin ehkä sitä seuraavana tai viimeistään merkkivuonna 2017. Voisin mieluusti liittoutua jonkun luterilaisen kanssa ja kiertää esim. seurakunnissa tms.

Kiinnostuneet ilmoittautukoot. Jotta ekumenia ei jäisi komissioiden paperityöksi, ihmisissä pitää herättää ykseyden kaipuu. Luterilaisissa pitää herättää se katolinen itseymmärrys, jonka Augsburgin tunnustus ja monet luterilaiset nykyteologit jakavat. Katolilaisissa pitää herättää avoimuus luterilaisen teologian, historian ja elämän todella kristillisiä aarteita kohtaan. Näitä aarteita on Vatikaani II:n mukaan välttämätöntä oppia pitämään arvossa, ja se tulee tehdä ”ilolla” (UR 4).

Explore posts in the same categories: Ajankohtaista

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: