Palautepostia Ylelle

Juuri kun pääsin viime viikolla kirjoittamasta, että median on uutisoitava Johannes Paavali II:n beatifikaatio kunniallisesti, sain tietää kahdesta videopätkästä Ylen sivuilla, jotka pilkkaavat Johannes Paavali II:n muistoa hyvin mauttomalla tavalla. Niissä pyhyyden maineessa kuollut paavi esitetään nimeltä mainiten suomalaisessa viemärissä asuvana kondomeilla leikkivänä Adolf Hitlerin kumppanina.

Nämä Radio Millennium -videot, Paavi sekä Paavi ja rakastaja loukkaavat syvästi Suomen katolista vähemmistöä ja monia muita edesmennyttä paavia arvostavia kansalaisia. On myös muistettava, että kyseessä on valtionpäämies ja valtauskonnon hengellinen johtaja. Suostuisiko Yle julkaisemaan yhtä häpäisevää materiaalia muiden valtioiden ja uskontojen tapauksessa?

Itse olen jo palautteeni Ylelle kirjoittanut, ja niin ovat muutamat muutkin. Olemme pyytäneet materiaalien poistamista verkkosivuilta ja vaatineet anteeksipyyntöä. Toiveet eivät ole toistaiseksi toteutuneet: Yle Areena ilmoittaa yhä, ettei videoiden esitysaikaa ole rajattu. Ne eivät siis ole edes ”luonnollisesti” poistumassa tunnetussa lähitulevaisuudessa. Toistaiseksi niitä on katseltu yhteensä reilu tuhat kertaa.

Vetoan siis jälleen lukijoihin: kirjoittakaa Ylelle, toistakaa yllä mainitut vaatimukset, antakaa mielipiteenne kuulua. Ylen palautesivulle pääsee tästä linkistä. Muistakaa kuitenkin kristillinen asenne: asiallinen, perusteltu ja kohtelias lähestymistapa. Emme ole äärimuslimeita, emme pommita emmekä uhkaile Yleä. Käännämme toisen posken, mutta se ei merkitse yhteiskunnallista passiivisuutta. Vapaassa yhteiskunnassamme mielipiteitä ja vähemmistöjä on kuultava ja kunnioitettava.

Explore posts in the same categories: Ajankohtaista

4 kommenttia : “Palautepostia Ylelle”

 1. Elias Says:

  Minä kristittynä ajattelen, että Jumala kyllä hoitaa heidän tuomitsemisensa, ketkä häntä pilkkaavat, eikä maallisten lakien tarivitse suojella jumalia. Jos joku pilkkaa Jumalaa niin itse koitan joko vastata kritiikkiin asiallisesti tai jättää sen omaan arvoonsa, enkä anna sen vaivata hetkeä pitempään.

 2. Esa Linnama Says:

  Mikä on se ’moikka’, mikä esiintyy otsakkeissa sun muualla?
  Se on moi! Eikä mikään moikka.

 3. Saila Says:

  Moikka moi ja kestämistä meidän kaikkien kanssa Emil!
  On kyllä tosi surullista ja ikävää tuo Ylen juttu. Palautetta lähtee täältäkin.
  Paavihan on tärkeä ja sydämenläheinen kaikille kristityille, ei ainoastaan katolilaisille. Myös täällä Suomessa. Ja se että on katolilainen ei todellakaan tarkoita sitä että on fundamentalisti.

 4. Hely Says:

  YLE ei ole vieläkään näköjään poistanut videoita.

  Esa Linnama: Eikös ”moikka” ole sanan ”moi” vastine? Vai pitäisikö sanoa sittenkin aina ”terve”, heh.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: