Raniero Cantalamessa Suomessa

Ihmeiden aika ei ole ohi. Nokia Missio on kutsunut paavin hovisaarnaajan Raniero Cantalamessan, kapusiinifransiskaanimunkin, puhumaan uudenvuoden jättitapahtumassaan Tampereella. Häntä ja Nokia Missiota yhdistää karismaattinen kristillisyys tai ns. Pyhän Hengen kaste.

Nokia Missio on julkaissut videon, jossa selitetään Cantalamessan tuloa. Cantalamessa on varhaisen kristillisyyden erikoisasiantuntija, ja hänen kirjojaan on käännetty suomeksi mm. uudenvuodenjuhlassa myytäväksi. Olkoon rukouksemme, että Cantalamessaan tutustuminen saa monet suomalaiset tutustumaan alkuseurakunnan katoliseen uskoon.

Explore posts in the same categories: Ajankohtaista

6 kommenttia : “Raniero Cantalamessa Suomessa”

 1. Mika Bee Says:

  Taas todiste Lutherin profetaalisuudesta:

  ”Näissä suullista, ulkonaista sanaa koskevissa opinkohdissa on lujasti pidettävä kiinni siitä, että Jumala ei anna henkeänsä tai armoansa kenellekään muuten kuin edeltävän sanan välityksellä ja myötä. Siten suojaudumme hurmahengiltä, jotka kerskuvat saaneensa Hengen ilman sanaa ja ennen sanaa ja jotka siksi mielensä mukaan arvostelevat, tulkitsevat ja venyttävät Raamattua ja suullista sanaa. Niin teki Müntzer, 27 ja niin tekevät yhä tänä päivänä monet, jotka tahtovat tehdä tarkan eron hengen ja kirjaimen välillä, mutta eivät tiedä mitä puhuvat tai opettavat. Paaviuskin on näet pelkkää hurmahenkisyyttä, paavi kun kerskuu, että ”kaikki lait ovat hänen sydämensä lippaassa” ja että kaikki mitä hän kirkossaan päättää ja käskee on oleva henkeä ja oikeutta, vaikka se menee ohi Raamatun ja suullisen sanan ja on ristiriidassa sen kanssa. Tässä kaikessa vaikuttaa se vanha Perkele, se vanha käärme, joka teki jo Aadamista ja Eevastakin hurmahenkiä, kun johdatti heidät Jumalan ulkonaisesta sanasta hurmahenkisyyteen ja omiin mielipiteisiin. ”
  http://www.nic.funet.fi/pub/doc/religion/christian/texts/html/finnish/tu

 2. Uolevi Tölkki Says:

  Olen ymmärtänyt, että Nokiamissiolla on ennenkin ollut kontakteja katolilaisten kanssa – esimerkiksi Intiassa. Cantalamessan kutsuminen puhujaksi aiheuttaa varmaankin kritiikkiä Nokiamissiota ja Koivistoa kohtaan. (Paavin kirkon kanssa veljeily taisi vielä puuttua Koiviston arvostelijoiden kritiikkilistalta. No nythän Koivistoa voi syyttää siitäkin!) Mukavaa, että saavat hyvän ja miellyttävän puhujan vieraakseen. Terveisin U.Tölkki,ulkosuomalainen katolilainen.

 3. Alpo Says:

  Ai se on nykyisen paavin avustaja? Huh, minä ajattelin, että edellisen. Benestä ei kyllä ensimmäisenä tule mieleen karismaattinen kristillisyys.


 4. En kyllä välitä tuo Cantalamessasta, paavin puhujasta. Hän on karismaatinen, ”ekumaniak”, eikä elä kovin askeetisesti kun munkki.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggaajaa tykkää tästä: