Joseph Biden ja abortti

Amerikan Yhdysvaltojen varapresidentti on katolilainen… tai… kuten niin valitettavan monet katolilaiset, ja erityisesti jenkkiläiset demokraattipoliitikot, ”katolilainen”. Joseph Biden on valmis hyväksymään kirkon opetuksen siitä, että ihmiselämä alkaa hedelmöittymisestä. Mutta hän ei aio ”impose this very private and personal belief on others” – tyypillisin, kliseisin, amerikkalaisin, ärsyttävin, epäloogisin ja kaikin puolin laho ja löyhkäävä argumentti.

Näin minä uskon, mutta en aio pakottaa muita uskomaan samoin, joten laillinen abortti on ihan ok. Hyväkasyn kirkon kannan, mutta kun yhteiskunnassa on myös protestantteja, muslimeja, juutalaisia ja ateisteja, joilla saattaa olla eri näkemys, en haluaisi tehdä asialle julkisesti mitään.

Tämä niin usein toistettu argumentti ei itse asiassa edes ole mikään argumentti, vaan juuri sitä ennen tunnustetun uskon kieltämistä heti seuraavassa lauseessa. Jos sanon uskovani, että uskon tappaminen on väärin mutta sallin tappamisen siksi, että joku muu saattaa tykätä tappamisesta, uskonko todella tappamisen olevan väärin vai pelkkä makuasia?

Argumentti sekoittaa kokonaan toisten uskomukset todellisuuteen. Jos emme tiedä, onko pusikon takana ihminen, ja minulla on hyvät perusteet uskoa, että siellä on, aionko antaa ystävilleni luvan ampua harjoituslaukauksia tuohon pusikkoon sillä verukkeella, että he eivät usko siellä olevan ketään? Jos olen oikein johdonmukainen, haluan osoittaa heille olevani oikeassa, mutta jos päässäni on edes vähän järkeä, pyrin vähintäänkin siihen, että ystävät tekisivät jotain muuta kuin ampuisivat tuohon pusikkoon, vaikka he eivät muuttaisikaan mieltään siitä, onko pusikon takana ihmistä.

Bidenin ei tarvitse ”impose his very private and personal belief on others”, mutta hänen on oltava johdonmukainen ja suojeltava sitä viatonta elämää, jonka hän itse uskoo olevan silmittömän julman joukkomurhan kohteena.

Explore posts in the same categories: Ajankohtaista, Seksuaalimoraali

2 kommenttia : “Joseph Biden ja abortti”

 1. telson Says:

  Kun tutkitaan ihmisyksilön kehitystä, on tiedossa, että se tapahtuu vähitellen prosessin kautta. Kun ihmisen elämä alkaa hedelmöityksestä, ei hedelmöittynyt munasolu muutu heti kolmen kilon tytöksi tai pojaksi tai aikuiseksi ihmiseksi, vaan kaikki tapahtuu vähitellen – useiden kuukausien aikana.
  Samasta kehityksestä voidaan todeta, että se on jatkuvaa – aina aikuisikään asti – niin että ne ruumiinosat, jotka meillä ovat koko ajan, kasvavat ja muuttuvat. Saman kehityksen tähden jokainen meistä on siksi erikokoinen äidin kohdussa kuin esim. 1-, 5-, 12- ja 20-vuotiaana, vaikka koko ajan on kyseessä sama yksilö ja samat jäsenet – aivan kuten Paavali osoitti omasta itsestään:

  – (Gal 1:15) Mutta kun hän, joka äitini kohdusta saakka on minut erottanut ja kutsunut armonsa kautta, näki hyväksi…

  Kun pysytään kohdunsisäisessä kehityksessä, voimme nähdä siinä useita kehitysvaiheita, jotka seuraavat toisiaan. Näistä kehitysvaiheista voidaan huomata, että jo hyvin varhaisessa vaiheessa syntymätön lapsi muistuttaa täysin jo tähän maailmaan syntyneitä ihmisiä niin, että hänellä esiintyvät samat ruumiinjäsenet. Katsomme kehitysvaiheita luettelomaisesti lävitse:

  – Vaikka uusi yksilö on toisena elinviikkonaan omenansiementäkin pienempi, riittää se pysäyttämään äidin kuukautiset. Tästä lähtien syntymätön lapsi vaikuttaa äitinsä ruumiiseen koko raskauden ajan.

  – Noin 3 viikon ikäisenä lapsen sydän alkaa pumpata verta sen omassa ruumiissa. Sen veriryhmä voi olla myös aivan eri kuin äidillä. Muutamia päiviä tämän jälkeen tulevat esille käsien ja jalkojen alut.

  – Noin 6 viikon ikäiseltä lapselta voidaan mitata aivojen sähkökäyrä eli EEG. Sen mittaaminen on sikäli merkittävää, että ihmiselämän loppuminen määritellään yleensä tämän toiminnon lakkaamisesta.

  – 7-8 viikon ikäiselle lapselle ovat jo muodostuneet kädet, jalat, sormet ja varpaat sekä myös kasvot, joissa ovat silmät, nenä ja suu. Myös yksilölliset sormenjäljet muodostuvat pian tämän jälkeen eivätkä ne enää muutu kuin kokonsa puolesta. Tässä vaiheessa lapsi kykenee myös tarttumaan käsillään ja tuntemaan kipua. Useimmat abortit tehdään juuri 8. viikon kohdalla.

  – 14 viikon ikäinen lapsi on aikuisen kämmenen kokoinen ja hänen sydämensä pumppaa verta joka päivä 24 litraa. Samoin kasvojen piirteet alkavat muistuttaa vanhempien kasvoja jo tässä vaiheessa.

  – 20-21-viikkoisia lapsia voidaan nykyään pitää hengissä myös kohdun ulkopuolella ja he jäävät elämään. Joissakin maissa abortoidaan vielä tätä vanhempia lapsia.

  Tekstin sivulähde: http://www.jariiivanainen.net/Abortti.html


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: